Bridgestone, Callaway och Taylormade golfbollar

Golfbollar - Refinished/Refurbished

Golfbollar - Refinished/Refurbished

Vad menas egentligen med att en golfboll är refinished?

Golfbollar som säljs som “refinished” eller “refurbished” är begagnade bollar som fått ett renoverat ytskikt. Bollarna körs i en kemisk tvätt som löser upp bollens färg för att sedan måla på ny färg. De märks efter detta upp med det ursprungliga bollmärket och modell samt refinished/refurbished för att man ska veta att den är renoverad. I ett sista steg behandlas bollen med en skyddande lack.

Vanligen sorteras bollar med större skador såsom jack bort men att de har skrapmärken under den nya ytan förekommer. Notera alltså att det bara är ytan som renoveras och inte skador i själva bollen. Vissa bollar kan bara ha haft en liten missfärgning medans andra kanske har haft större skador som nu ligger dolt under ytan så kvalitén kan variera en hel del.

Prestandamässigt är det inget som påverkar medelgolfaren nämnvärt utan det är helt enkelt en begagnad golfboll som ser ut som en ny. Priset brukar vara högre än för floridabollar men givetvis lägre än för nya. Bryr man sig inte om lite färgskiftningar, logotyper eller personliga märkningar så fungerar floridabollar lika bra.

Se alla våra golfbollar här.